Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Agroturizam

Život na selu: Agroturizam Ograde

on

Nekada je čitavo imanje bilo okruženo pastirskim suhozidom – ogradom, te su ga pastiri oduvijek zvali “Ograde”. To se ime zadržalo i do dan danas.

agroturizam ograde
Imanje Agroturizam Ograde nalazi se u srcu Istre, selu Lindarski Katun, nedaleko od Žminja, na području grada Pazina.

Povijest sela je interesantna. Riječ katun romanskog je porijekla i označava privremeno pastirsko naselje. Takva su naselja ponekad, zbog svojih povoljnih uvjeta, prerasla u selo. To se dogodilo i s Lindarskim Katunom.

 

Imanje Agroturizam Ograde nudi smještaj u samostojećoj rustikalnoj kućici za šest osoba ili u apartmanu također za šest osoba.

agroturizam-ograde_d4d4b1

Domaćini se na imanju bave poljoprivredom, uzgojem domaćih životinja i agroturizmom. S posebnom ljubavlju se ovdje uzgajaju konji, ali velika pažnja posvećuje se i uzgoju ostalih životinja. Na imanju se uzgajaju i kokoši, patke, guske, fazani, golubovi, psi i mačke.

photo-0000083-20140318-192225
Gastro ponuda u tipičnoj istarskoj konobi uključuje tipična istarska jela: pršut, sir, maneštre, tjestenina, čeripnja (peka), kobasice i ombolo, povrće i zimnica, tipične slastice – navedena jela se spremaju na tradicionalan način.

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Translate »