Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Razno

Tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Fužine.

on

Za kraj blagdanskog vremena Fužinarci i njihovi gosti su uživali u tradicionalno Božićno-novogodišnjem koncertu Puhačkog orkestra Fužine. Koncert je održan u prepunom Domu kulture Fužine.

U glazbenom programu bilo je mjesta za božićne pjesme, tradicionalne pjesme te obrade poznatih svjetskih glazbenih hitova.

Prvi pisani podaci o postojanju Fužinarske glazbe datiraju iz davne 1848. godine kada je glazba pratila regimentu bana Josipa Jelačića u pohode Rijeci. Od tada pa do danas praktički kontinuirano djeluje, osim neminovnih prekida u vrijeme svjetskih ratova. U više od stoljeća i pol postojanja, orkestar je odigrao značajnu ulogu u očuvanju i razvitku kulturne tradicije u Fužinama, te svojim uspjesima poticao malobrojno stanovništvo na osnivanje i drugih kulturno-umjetničkih društava koji svi zajedno danas pomažu cjelokupnom kulturnom razvoju Gorskog kotara.

Puhački orkestar danas čini 52 aktivna člana, od kojih je 36 mlađih od 30 godina, a koji svoje prve glazbene korake stječu pri osnovnoj glazbenoj školi u Fužinama.

Orkestrom dirigira profesor Rudolf Homen koji se pridružio 2006. godine, i dao muziciranju jedan poseban, novi i kvalitetniji zvuk.

Između stanki goste je zabavljao voditelj sa svojim šalama bez granica Josip Krpotić i naravno odradio je posao bez zamjerki  kako to njemu i priliči.Među  stankama dodijeljena su priznanja nekim od članova  orkestra.Također gostima se obratio i Načelnik Općine Marinko Kauzlarić s nekoliko riječi dobrodošlice.

Nakon koncerta,vani su se mogli čuti samo pozitivni komentari zadovoljnih gostiju.

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Translate »