Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Gradovi i mjesta

Rabac

on

Rabac je turistički grad smješten na jugoistočnoj obali Istre i nasuprot otoka Cresa.Moć ljepote Rabca su mještani prepoznali početkom 19.stojeća,gdje nakon posjeta engleskoga putopisca i književnika Richard Francis Burtona 1876 godine.započinju izgradnju prvih ljetinkovaca.

Na vratima Kvarnera i ispod brda smješteni su hoteli u vlasništvu Rabaca,kao i autokamp,a Rabac broji deset svojih hotela i veći broj privatnoga smještaja,kojih se ne bi posramio ugostiti ni najzahtjevnije holivudske goste.
Pogled s mora na Rabac i zelen brdoviti teren gdje je grad smješten ostavlja bez riječi.
Mnogi mu zavide na konfiguraciji terena i miroljubljiva uvala vam pruža siguran zaklon od kvarnerskoga nevremena.
Rabac nudi i brojne izletničke mogućnosti posebice kada je riječ o unutrašnjosti Istre gdje možete pronaći i brojna seljačka domaćinstva. Uz planinarenje i pješačenje postoji mogućnost bavljenja i drugim sportovima poput sportskog penjanja, jahanja i vožnje biciklom.
Mnogi su gledali gusarske filmove i zamišljali odmor na takvim mjestima,a Rabac vam može ponuditi baš takvo idealno mjesto za godišnje odmore.Brdoviti tereni ,blizina mora,hoteli i privatni smještaj sve na jednom mjestu i bez potrebe za modernijim prijevoznim sredstvima.

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Translate »