Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Izleti

Provedite popodne obilazeći Rovinj

on

Provedite popodne obilazeći Rovinj.Takvi trenuci istinskog uživanja nažalost se u životu ne ponavljaju često pa Vas stoga pozivamo da prošetate Rovinjom i u jedinstvenoj ljepoti krajolika nahranite sva čula.

Grad Rovinj – jadranski biser hrvatskog primorja smjestio se na pitomoj zapadnoj obali poluotoka Istre. U povijesti grad se nalazio na priobalnom otočiću koji je zasipanjem u 18.st. postao poluotokom, a grad je počeo poprimati današnje obrise.

Cijelim Rovinjem dominira barokna crkva sv. Eufemije sa svojim 62 m visokim zvonikom izgrađenim 1758. Godine. Na vrhu zvonika nalazi se kip sv. Eufemije projektiran tako da se okreće u smjeru puhanja vjetra.

Ako ste avanturističkog duha, na rovinjskoj rivi potražite barke koje će vas odvesti u Vašu morsku avanturu. Okušajte se u sportskom ribolovu, provedite dan pecajući sa ribarskim majstorima i otkrijte kakav je to život rovinjskog ribara.

[gmedia id=29]

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Translate »