Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Blog

Plava Istra

on

Zbog svoje blage klime Istra je ugodna za boravak u svako doba godine. Suvremene cestovne prometnice, blizina velikih europskih gradova te međunarodni aerodromi u Puli i na otoku Krku čine je odrednicom brojnih turista.

Istra je najveći jadranski poluotok te najzapadnija hrvatska regija. Najviša planina Istre je Učka (1.396 metara), a najdulja rijeka Mirna (32 kilometra). Najveći istarski grad je Pula , ujedno i sjedište Istarske županije. Istarska obala s brojnim zaljevima, poluotocima i otočićima duga je 537 kilometara. Zapadna je zbog razvedenosti i brojnih otočića duga 327 kilometara, a istočna 212 kilometra.

Priobalni dio Istre, zvan i Plava Istra, obiluje velikim brojem hotela i apartmana, s bogatom ponudom sportskih, rekreacijskih, smještajnih i zabavnih sadržaja. Ukupni kapaciteti u stotinjak hotela broje oko 35.000 postelja te 24.000 postelja u apartmanima.  Osim toga u Istri postoji mogućnost smještaja u kvalitetnim sobama i apartmanima u privatnom smještaju.

Usprkos tome da je najveći interes za odmorom i smještajem u turističkim kompleksima priobalne Istre tijekom ljetne turističke sezone, pojavljuje se i sve veći interes za organizacijom i drugih vidova turizma u predsezoni i posezoni.

Istarski hoteli svojom opremom i sadržajima zadovoljavaju sve potrebne kriterije za održavanje brojnih kongresa i drugih poslovnih skupova, stoga je sve raširenija pojava kongresnog turizma. Pored toga, uz neizostavni doprinos prirodnih klimatskih i ambijentalnih uvjeta, sa svojim mnogobrojnim sportsko rekreativnim i rehabilitacijskim sadržajima, Istra je pogodna za sportski turizam, kako radi priprema i rehabilitacije aktivnih sportaša tako i rekreativaca.

Istra također nudi smještaj u jednom od 40-ak kampova s kapacitetom preko 130.000 kampista. Kampovi su otvoreni uglavnom od početka travnja do kraja rujna. Duž istarske obale, u svim turističkim središtima Istre smješteno je 15 marina koje rade tijekom cijele godine, kapaciteta 3.400 vezova, s cjelokupnom ponudom nautičkih sadržaja.

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Translate »