Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Agroturizam

Kaštel Pineta

on

Velika seoska kuća, nekoć vlasništvo plemenite obitelji Lazzarini iz Labina, uočljiva je pri samom ulasku u malo selo Sveti Martin. Ime Pineta je dobila po crnogoričnoj šumi koja se nalazi iza kuće.
Smještaj u obnovljenom kaštelu sa šest apartmana kategorije četiri zvjezdice, vožnja biciklima kroz idilična istarska sela, šetnje kroz borovu šumu, odmor u hladu stoljetnih divljih kestena, sudjelovanje u proizvodnji vina ili ostalim poslovima na imanju dio su ponude Kaštela Pineta. U sklopu objekta je i restoran u kojem se nude vlastiti proizvodi pripremljeni na tradicionalan način.

sala

Ugodna atmosfera i uređenost interijera  restorana prilagođeni su za razne prigode, od obiteljskog i poslovnog ručka i večere, do obilježavanja trenutaka i događaja koje želite zapamtiti i podijeliti sa Vama dragim osobama.

Restoran raspolaže s 50 sjedećih mjesta na terasi te 50 u zatvorenom dijelu restorana.

istarski-fuzi-s-tartufima
U restoranu Pineta se pripremaju isključivo Istarska autohtona jela, spravljena od poljskih plodova s vlastitog, obiteljskog dobra.

  • Kunić pod čripnjom
  • Fuži s miješanim šumskim gljivama
  • Krafi “Pineta” (flambirani labinski krafi s orasima)
  • Vlastiti suhomesnati proizvodi (pršut, vratina, kobasica, panceta)
  • Sir s tartufima
  • Juhe, maneštre, razne tjestenine, njoki, tartufi, ostale sezonske gljive i divlje šparoge na razne načine i meso sezonskog karaktera u pećnici ili na roštilju .

Kaštel Pineta raspolaže i salom za degustaciju u kojoj možete uživati u raznovrsnoj ponudi vina i hrane posebno odabrane za ovakve prilike.Bijela istarska Malvazija i crni Merlot kao autohtone istarske sorte.

Pored kvalitetnih vina također možete degustirati i  15-ak različitih vrsta rakija iz vlastite proizvodnje . Spoj rakije i raznih ljekovitih trava i plodova, u znaku stoljetne tradicije istarskih seljaka, pruža ne samo ugodu u kušanju već i potvrđena ljekovita svojstva.

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Translate »