Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Izleti

Kad ste već u Istri svakako posjetite…

on

Jedinstvena, tradicionalna, maštovita, začuđujuća – Istra je sve to i još puno puno više. Bilo da tražite inspiraciju, djelovanje, opuštanje ili želite upoznati skriveno blago, u Istri istražite svoj vlastiti put…

Kažu da je Istra “zemlje” gradova – svi veliki gradovi, turistička odredišta uz samo obalu, kao i mala skrivena mjesta u unutrašnjosti poluotoka, ranokršćanske crkvice, bizantski mozaici, romaničke bazilike, srednjovjekovni gradići na brežuljcima, renesansne freske, kule i zidine, kriju brojne tajne bogate i burne istarske povijesti.

Predlažemo da, upravo u srcu Istre, započnete putovanje… Hum i Roč i 7 km dugo spomen-obilježje glagoljašima i glagoljaštvu koje povezuje ta dva mjesta – Aleja Glagoljaša, podignuta je kao poseban projekt Čakavskoga sabora u razdoblju od 1977. do 1985. Šetnjom od Roča dolazite do Huma, nadaleko poznatog kao “najmanji grad na svijetu”. Ako usput sretnete jednog od malobrojih stanovnika, čut ćete i legendu o nastanku ovoga izuzenoga grada koja kaže da je Hum nastao kao zadnji od svih mjesta u dolini rijeke Mirne, pa je za njega ostalo premalo kamena, te su divovi izgradili najmanji grad na svijetu.

Motovun uz koji je vezana i legenda o divu Velom Joži, Okolica pruža mogućnost šetnje Motovunskom šumom, u kojoj se mogu naći gljive tartufi – izvrstan gurmanski specijalitet, ili vinogradima na jugozapadnim obroncima brežuljka, te lova i vožnje biciklom. Predlažemo smještaj u hotelu Kaštel***, u kojem je osigurana ugodna obiteljska atmosfera i prekrasan pogled s vrha 277 metara visokog brijega na kojem se uzdiže srednjovjekovni gradić Motovun.

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Translate »