Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Razno

Istarska ruta ovogodišnje biciklističke utrke Tour of Croatia kreće iz Poreča

on

Ovogodišnje izdanje svjetske profesionalne biciklističke utrke Tour of Croatia svoju će istarsku etapu početi upravo u Poreču, u subotu, 23. travnja 2016. ispred hotela Palazzo.

 

Tour of Croatia, nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja, ove će godine okupiti čak 20 profesionalnih ekipa, od kojih osam World Tour ekipa i jednu hrvatsku, a velika je novost da će na ovogodišnjem izdanju nastupiti timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda. Prijave timova još traju, ali među potvrđenima se već nalaze Tinkoff (UCI WorldTeam), Dimension Data (UCI WorldTeam), Team Wiggins (UCI Continental), a čekaju se još i potvrde tri velika tima koji se nalaze u kategoriji „UCI WorldTeam“. S ovakvom postavom te drugim professional, continental te nacionalnim timovima, Tour of Croatia će biti jedno od najzanimljivijih natjecanja u travnju i važna utrka za sve one koji se pripremaju za nastup na Giro d’ Italia.  Ekipe će od 19. do 24.travnja 2016.u sklopu Tour of Croatia prepedalirati kroz 12 županija i 12 gradova u šest etapa. Ovaj šestodnevni biciklistički event će, kroz više od 500 minuta televizijskog prijenosa, uživo prenositi nacionalna televizija i Eurosport, te će slika Poreča i Istre obići pet kontinenata.

Svjetska biciklistička elita starta u Osijeku, a kroz zadnji cilj proći će u metropoli, dok je za Istru posebno jvažan datum 23.travnja, kada iz Poreča kreće peta etapa utrke, a porečko i istarsko domaćinstvo u ovoj fazi utrke još jednom će svim sudionicima potvrditi status Poreča i Istre kao idealne destinacije za bicikliste.

http://www.porec.hr/

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Translate »