Razno

Istarska ruta ovogodišnje biciklističke utrke Tour of Croatia kreće iz Poreča

on

Ovogodišnje izdanje svjetske profesionalne biciklističke utrke Tour of Croatia svoju će istarsku etapu početi upravo u Poreču, u subotu, 23. travnja 2016. ispred hotela Palazzo.

 

Tour of Croatia, nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja, ove će godine okupiti čak 20 profesionalnih ekipa, od kojih osam World Tour ekipa i jednu hrvatsku, a velika je novost da će na ovogodišnjem izdanju nastupiti timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda. Prijave timova još traju, ali među potvrđenima se već nalaze Tinkoff (UCI WorldTeam), Dimension Data (UCI WorldTeam), Team Wiggins (UCI Continental), a čekaju se još i potvrde tri velika tima koji se nalaze u kategoriji „UCI WorldTeam“. S ovakvom postavom te drugim professional, continental te nacionalnim timovima, Tour of Croatia će biti jedno od najzanimljivijih natjecanja u travnju i važna utrka za sve one koji se pripremaju za nastup na Giro d’ Italia.  Ekipe će od 19. do 24.travnja 2016.u sklopu Tour of Croatia prepedalirati kroz 12 županija i 12 gradova u šest etapa. Ovaj šestodnevni biciklistički event će, kroz više od 500 minuta televizijskog prijenosa, uživo prenositi nacionalna televizija i Eurosport, te će slika Poreča i Istre obići pet kontinenata.

Svjetska biciklistička elita starta u Osijeku, a kroz zadnji cilj proći će u metropoli, dok je za Istru posebno jvažan datum 23.travnja, kada iz Poreča kreće peta etapa utrke, a porečko i istarsko domaćinstvo u ovoj fazi utrke još jednom će svim sudionicima potvrditi status Poreča i Istre kao idealne destinacije za bicikliste.

http://www.porec.hr/

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Translate »