Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Agroturizam

Gologorički dol

on

Ako razmišljate gdje biste proveli odmor ili napraviti jednodnevni izlet, željeli bismo Vas podsjetiti na sela i manja mjesta u Istri, daleko od svakodnevne vreve, u miru zelenila, čekaju svoje goste. Seoski turizam ispunjava očekivanja i mlađih i starijih i to kroz sva godišnja doba uz poznato gostoprimstvo i pun stol ukusnih specijaliteta autohtone, domaće kuhinje.

U Gologoričkom dolu kraj Cerovlja u blizini Pazina nalazi se vrlo zanimljivo domaćinstvo koje je posljednjih godina postalo nezaobilaznim mjestom kako za manje grupe izletnika tako i za veće grupe, posebice djece koja mogu uživati u domaćim životinjama koje se ovdje uzgajaju.

Godine su učinile svoje, iskustvo isto tako pa danas na imanju obitelji Stojšić možete uživati u vrhunskoj usluzi, uređenju, predivnoj prirodi i svemu onome što i očekujete od ovakvog mjesta.Svejedno je dolazite li udvoje, s obitelji ili s društvom, ovdje vam neće biti dosadno.

Obitelj Stojšić u ugodnom i prostranom objektu u kojem dominira veliko ognjišće priprema bogatu ponudu domaće hrane, a najponosniji su na svoja mesna jela. Ponuda preostale hrane dobrim dijelom ovisi o sezoni, a gosti se i sami mogu baviti prikupljanjem šumskih plodova. U starinskom ambijentu njihove konobe dočekat će Vas kruh iz krušne peći, pršut, sir, panceta, maneštra, fuži, njoki, ravioli ili meso ispod čripnje. Zimi se možete ugrijati uz veliko ognjište, ali i probati istarsku supu ili pečene kobasice s kupusom.

Istra je prepuna povijesnih gradića koje možete posjetiti šetnjom po pješačkim stazama. U šetnju se može uključiti i branje gljiva, šparoga, kupina ili bazge. Domaćini će vam omogućiti jahanje na konjima i vožnju u karoci. Imanjem teče bistar potok koji stvara prirodan visoki slap čija voda se ruši u čisto jezerce u kojem je ljeti kupanje nezaboravan doživljaj.U neposrednoj blizini je i malo jezero, a u obližnjoj Pazinčici moguć je i slatkovodni ribolov.

Želite li ostati duže u staroj kamenoj kući na raspolaganju su i četiri sobe s osam ležajeva.

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Translate »