Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Događaji

Finale Riječkog karnevala za pamćenje

on

Od samog početka Riječkog karnevala, sve zabave, koncerti, sportska natjecanja, najrazličitija maškarana događanja vodila su ovome danu, kulminaciji svih ludosti – Međunarodnoj karnevalskoj povorci. U nedjelju 15. veljače od 12 sati kreće povorka koja se sa svakim pravom naziva krunom karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti i ove će godine rezultirati paradom stotine alegorijskih kola i tisuća maski. Doživljaj je to koji se teško može opisati ili u potpunosti dočarati fotografijama ili televizijskim prijenosom i zato je najbolje biti na Korzu i doživjeti ga u potpunosti.

Međunarodna karnevalska povorka ove godine broji oko 10.000 sudionika u 113 grupa, s ukupno 80 uvijek posebno atraktivnih alegorijskih kola, a od toga nam 10 grupa dolaze iz inozemstva – Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije i SAD-a i 12 grupa iz raznih dijelova Hrvatske. Uz to, kao i svake godine, grupa studentske udruge AIESEC sastoji se od brojnih članova iz raznih europskih zemalja. Prve riječke mažoretkinje zagrijat će nas zabavnim programom prije početka same povorke koja kreće u 12 sati, a kraj je uvijek u režiji grupe Pom-F-Ri, koji će po završetku povorke, oko 20 sati, na Adamićevom gatu presuditi Pustu jedinstvenom ceremonijom paljenja na moru. Završetkom „službenog“ dijela, zabava ne prestaje, već se seli u riječke kafiće, klubove i Ex port Deltu gdje će cijeli dan trajati velika završna fešta, a na pozornici na Korzu prisutne će zagrijavati grupa Venus.
Nasuprot pozornice na Korzu bit će postavljena tribina, a karte po cijeni od 50,00 kn mogu se kupiti u Turističkom informativnom centru, Korzo 14.

Kao što je bilo i kod Dječje karnevalske povorke i ovu, popularno zvanu „veliku“ povorku, bit će moguće pratiti iz svih krajeva svijeta, izravnim prijenosom na Kanalu Ri, te posredstvom tvrtke Multilink webcastom na službenoj stranici Riječkog karnevala, a od ove godine i na YouTube kanalu Karnevala. Potrebno je naglasiti da će i ove godine Radio Rijeka u svom Maškaranom maratonu izravno prenositi povorku tijekom cijelog njezinog trajanja.

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Translate »