Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Priroda

Četiri cvijeta za uljepšavanje prostora i okućnice.

on

Cvijeće je odličan materijal za ukrašavanje životnog prostora, njegovog okruženja i enterijera. Ono nam uljepšava dom, popravlja raspoloženje i istovremeno čini prostor zdravijim i prijatnijim mjestom.

Ruže

ruža,cvijet,priroda,vrt,

Teško je prisjetiti se cvijeta koji sa sobom nosi više glamura ili simbolike od ruže.Ruže su najljepši  ukras kućnog vrta ili terase . Ruža uspijeva gotovo u svakoj zemlji, ali najbolje se razvija u vrtnoj zemlji.Ruža kao cvijet pronašla je široku primjenu kod čovjeka od romantike pa sve do prikladnih poklona za razne prigode.

Ruže se uzgajaju gotovo u svim bojama pa čak i u zelenoj boji.

Orhideja

orhideja,cvijet,vrt,priroda,ukras,

Postoje tisuće vrsta orhideja različitih boja i oblika. Orhideje su zahtijevne po pitanju održavanja pa je bitno dobro se informirati prije nabave orhideje. Kako je orhideja tropska biljka mnogi ljudi ih drže unutra da ih zima ne bi uništila. Opet neki drugi ih sade u svojim dvorištima.

Po procjenama stručnjaka orhideje su najrasprostranjenija biljna vrsta na svijetu jer gotovo svaka deseta biljna vrsta pripada orhidejama. Prirodna staništa su upravo ona područja gdje ljepota orhideja najviše dolazi do izražaja.

Kalanchoe

Kalanchoe se jednostavno uzgaja, potrebna joj je toplina i ne zahtijeva pretjeranu brigu. Lako se uzgaja u kući, a na otvorenom samo u blagim klimatskim uvjetima.Iako se lako uzgaja širom svijeta, izvorno dolazi s Madagaskara.

Kalanchoe se uzgaja u različim bojama i vrlo je osjetljiva na hladnoću, a dovoljno je svega nekoliko sati niske temperature (od oko 0 °C) da biljka ugine.Važno je napomenuti da je Kalanchoa otporna na bolesti i insekte.

Karanfil

 

Karanfili su rod sa jednim od najviše uzgajanih ukrasnih biljaka zbog svojih mirisnih i živo obojenih cvjetova koji stoje pojedinačno ili u cvatovima.Karanfili zahtijevaju dobro isušena, neutralna do blago alkalna tla i puno sunca. Brojne sorte su izabrani za vrtnu sadnju.

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Translate »