Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Blog

BRTONIGLA-Malo mjesto velikih otkrića

on

Istarske su turističke atrakcije podijeljene u dva temeljna poglavlja: spektakularni morski krajobrazi poput rovinjskog i veličanstveni brežuljci poput motovunskog. Brtonigla ne spada ni u jednu kategoriju. Nije na moru, a baš ni na brdu.

Brtonigla nastanjena na brdašcu s kojeg sežu prekrasni vidici na rijeku Mirnu, od prvog grada na obali – Novigrada udaljena je 8 km. Poput ostalih mjesta u Istri ima zanimljivu i bogatu prošlost sačuvanu u kulturno-povijesnim znamenitostima.

Nudi najbolje od istarske unutrašnjosti – prirodne parkove i spilje, pitoreskne brežuljke, bogatu floru i faunu, dok svjedoci prošlih vremena izviru u obliku odlično očuvanih crkvica i kapelica.

brtonigla1

Brtonigla ima i svoje geslo: MALO MJESTO VELIKIH OTKRIĆA, zbog toga što osim uobičajene turističke ponude, posjetitelji mogu mnogo toga vidjeti, naprimjer,mogu se diviti nezaboravnom pejzažu i otkrivati ljepote prirode,a dok iščitavaju tragove povijesti i stoljetne kulture,mogu se uputiti jednim od brojnih puteljaka koji vode ususret novim vidicima ili doživljajima

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Translate »