Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Gradovi i mjesta

Baška voda – more i planine

on

Sadržaji mame i ljubitelje povijesti, sporta i izleta, one koji uživaju u wellnessu, one koji cijene dobru hranu i savršeno čisto more
Zbog jedinstvenog spoja mora i planine Biokovo, začinjenog gostoljubivošću i dalmatinskim temperamentom domaćina, mnogi se posjetitelji iz godine u godinu vraćaju u Bašku Vodu. Taj mediteranski gradić ima mnogo aduta – kristalno prozirno i toplo more, čak šest i pol kilometara duge bijele šljunčane plaže, dobro očuvan okoliš, blagu klimu i čak prosječno 153 apsolutno sunčana dana godišnje.

Uz to, tu je gotovo 13.000 mjesta u domaćinstvima, kampovima i hotelima, među kojima ih pet ima četiri zvjezdice, pa se mogu zadovoljiti ukus i financijske mogućnosti svakog gosta.

Sve su tu razlozi što je Baška Voda desetljećima najpopularnije turističko mjesto Srednje Dalmacije, a već nekoliko godina uzastopce, kao jedno od najbolje uređenih turističkih mjesta na Jadranu, dobiva “Plavi cvijet“ sa zlatnim znakom, najprestižnije turističko priznanje u Hrvatskoj. To su sigurno i razlozi što i u ovim kriznim vremenima u Turističkoj zajednici Baška Voda trenutno imaju 9800 registriranih turista – za tri posto bolje nego lani u isto vrijeme, a posebno veseli 10 posto gostiju više u privatnom smještaju.

Wellnes i gastronomija

Grad nudi mnoštvo kulturno-povijesnih sadržaja – manifestaciju “Baškovoško ljeto” koje traje od lipnja do rujna i broji 60-tak različitih događanja i priredbi. Uživat će i ljubitelji sportskih i rekreativnih sadržaja, te oni koji vole ljetovanje upotpuniti izletima.

Baška Voda mjesto je za one koji guštaju u opuštanju i njezi tijela – rade dva wellness centra, a onaj u hotelu Horizont, na više od 2000 četvornih metara i s 11 vrsta sauna, jedan je od najvećih i najboljih u našoj zemlji.

Prirodno okruženje u kojem se nalazi Baška Voda izvorište je zdrave mediteranske kuhinje. U kuhinji ovoga kraja prevladava svježa morska riba i plodovi mora, ali i mesni specijaliteti spravljeni na tradicionalni način s domaćim maslinovim uljem i začinima iz podnožja Biokova, uz odlično vino.

U dvadesetak restorana, pizzerija i konoba možete se pogostiti savršenim pršutom, bašćanskim sirom i kruhom ispod peke, slanim srdelama i brujetom, svježom ribom i lignjama, a svakako vrijedi kušati Biokovsku peku (u kojoj su sastojci između ostalog teleće, janjeće i pileće meso) i pašticadu s bašćanskim makarunima, samo neke od ovdašnjih specijaliteta.

Komentari

Možda vas zanima još...

You must be logged in to post a comment Login

Translate »